Hoe vaak kunt u een nieuwe hoeslaken kopen en vervangen?

Hoe vaak kunt u een nieuwe hoeslaken kopen en vervangen
U moet uw hoeslaken zo vaak mogelijk vervangen als dit vies wordt. De meeste mensen zullen het hierover eens zijn dat een verschoonde bed en hoeslaken brengt ook een goede gevoel, maar hoe vaak kunt u de hoeslakens vervangen? Aan de andere kant is het opmaken van het bed kost het tijd. Dan heeft u ook te maken met al te veel wasgoed. Zeker wordt dit te veel werk. Dit is de reden waarom de meeste mensen het verschonen van het hoeslaken zo lang mogelijk uitstellen, ondanks dat ze weten hoe vaak ze de lakens moeten wassen. Ze realiseren zich echter niet dat het gewassen hoes niet alleen een fris gevoel geeft, maar ook het algemeen welzijn verbetert en zorgt voor een betere nachtrust.

Wanneer moet het hoeslaken vervangen worden?

Het vervangen van hoeslakens is afhankelijk van een aantal factoren die bepalen hoe vaak u deze moet verwisselen en in wasmachine wassen. Meeste mensen wassen dit na 2 weken, zelfs als u lakens van goede kwaliteit gebruikt. Maar er zijn een paar redenen om ze ook vaker te vernieuwen. Gebruik altijd een goede wasmiddel om vieze hoeslakens te wassen. Wij advieseren u hierbij om een topkwaliteit hoeslaken te kopen van katoen, vooral als u de neiging hebt om veel te zweten, want een katoenen jersey hoeslaken blijft ook ademend en comfortable.

Eet u in uw bed?

Als u op uw bed eet en per ongeluk valt het eten op uw bed. Dan wordt uw hoeslaken vies en u kunt dit onmiddelijk wassen. Hierbij vinden wij het belangrijk om te laten weten dat u hiermee allergieën en infecties kunt krijgen zodra u op een vieze hoeslaken gaat slapen. Dus probeer niet in uw bed te eten of te drinken.

Heeft u astma, huidinfectie of allergieën?

Als u allergisch, astma of stofgevoelig bent dan kunt u uw hoeslaken nog vaker vervangen. Huisstofmijten en andere bacteriën hopen zich op uw hoeslaken en kunnen allergieën zoals loopneus, hoesten, koorts en niezen veroorzaken. Daarom is het essentieel om een extra nieuwe hoeslaken kopen. Want soms duurt het even langer om dit te laten drogen. Dus gebruik meteen een nieuwe hoeslaken zodra u de oude gaat wassen. Zo kunt u de oude hoeslaken rustig laten drogen en hoeft niet meer op hoge temperaturen tot 60 graden te laten drogen. Want nu heeft u 2 hoeslakens en tussendoor gebruikt u nieuwe hoeslaken.

Hoe vaak uw hoeslaken moet gewassen worden

Elke nacht werpt u ongeveer een miljoen huidcellen af en er is genoeg vochtverlies. Als u de hoeslakens niet op tijd gaat wassen en vervangen, kunt u al snel rusteloze nachten verwachten ondanks slapen op de schone hoeslaken. Als u huidinfectie heeft dan het wassen van hoeslakens per elke twee dagen is zeer essentieel. Dit zijn slechts enkele factoren die invloed hebben dat hoe vaak uw hoeslaken moet gewassen worden. Als u de lakens minstens één of twee keer per week wast, kunt u genieten van een betere gezondheid en slaapkwaliteit en zo wordt ook uw hoeslaken in goede staat gehouden.
Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *